Skrevt d. 31.10-2022

Giv det bedste liv til din hund

En Golden Retriever er en hund der som udgangspunkt ikke nødvendigvis kræver det helt store når det kommer til motion og mental stimulering. Alligevel er det faktorer der vil gøre en stor forskel for din hund, hvis det er aktiviteter der implementeres i din hverdag.

Ved at lade en Golden Retriever komme ud på lidt mere end en kort gåtur et par gange om dagen, sørge for at der er både leg og mentale udfordringer hvor hjernen og sanserne skal bruges lidt mere end vanligt, vil du opleve en hund der er i bedre balance.

Til trods for at en Golden Retriever er en hund der er god til at tilpasse sig og som egentlig blot giver udtryk for at den ønsker at gøre alt for at være sammen med familiemedlemmerne, så er det stadig en hund der bliver meget mere tilpas og opnår en større velfærd, hvis den får brugt sine naturlige præferencer og instinkter. 

Aktivering Golden Retriever

En hund der er bygget til action 

En Golden Retriever er en hund der er kendt for at have et venligt og roligt sind, der er meget tolerant og som har en evne til at tilpasse sig omgivelserne og familien. Det er også sådan det gør sig gældende i langt de fleste tilfælde, men det er samtidig også en hund der egentlig er bygget til fart over feltet og action. En Golden Retriever er måske i disse dage avlet mere hen imod at være en familievenlig hund, end det oprindelige formål.

Før i tiden var retrievere egentlig mest af alt en jagthund, der har skulle kunne være udholdende, energifyldt og god til at tænke selv i felten under jagten hvor disse typer af hunde oftest er blevet anvendt som apporterende medhjælp. Dette betyder, at der stadig er en bygning, sind og natur der vil kunne løbe langt, i høj fart og som vil kunne bruge de skærpede sanser. 

En hund til den aktive familie 

Hvis du gerne vil gøre det bedste for din hund, og for dig selv for den sags skyld, så er det vigtigt at du vælger en race eller type af hund, som passer ind til familien. Selvom en Golden Retriever vil kunne tilpasse sig mere eller mindre en hvilken som helst familie, så er det en hund af type der passer bedst til den aktive familie.

En familie hvor den får muligheden for at løbe rundt i den store have uden begrænsninger, eller hvor der er tid og lyst til at komme med på joggeturen. Ligeledes er det en hund der egner sig godt til at være aktiv til træning, eventuelt rally eller lydighed og måske endda også sport, ligesom hundens naturlige egenskaber er at være glad for at samle mere eller mindre alt op fra jorden og bringe det til ejeren. At lege hente kastet legetøj, spille bold eller finde grene i det fri, vil være lige præcis der hvor en Golden Retriever har det allerbedst. 

Er din hund lidt for aktiv indendørs 

En af de steder hvor du vil kunne se om din Golden Retriever mangler en smule aktivering, er når den er indendørs. Hvis der er lidt for meget gang i den og at det ser ud til at være svært at falde til ro, ligge stille samt være tilpas, så er det et klart signal om, at der mangler lidt i hverdagen. En hund, uanset hvilken type eller race der er tale om, skal gerne kunne finde ro når den er indendørs sammen med familien, ligge trygt og rart, uden uro i kroppen. Dette kræver dog at den har fået opfyldt sine behov, foruden det at komme på toilettet, få tildelt tilstrækkeligt med mad samt vand, men også at den har fået aktiveret sine sanser og ligeledes har brændt det krudt af som den er skabt til.

Golden Retriever Bevægelse

Nemmere at være alene hjemme 

Til trods for at det nok ikke er alle hundes yndlingsbeskæftigelse at være alene hjemme og særligt ikke for en golde retriever, der bare elsker alle aktiviteter sammen med familien, så er det noget langt de fleste kan tilpasse sig til og acceptere, såfremt at der er foregået tilstrækkelig træning allerede fra en tidlig alder.

Som udgangspunkt vil en Golden Retriever ikke have nogle problemer med at lære at være alene hjemme, ej heller i længere tid ad gangen, men for at det kan være en større fornøjelse, uden de helt store vanskeligheder, så er det nødvendigt med den rette aktivering og stimulering.

Inden din Golden Retriever skal være alene hjemme, er det derfor vigtigt at den først og fremmest har været ude og brænde noget energi af, enten ved en lang gåtur eller med en masse aktiviteter i haven. Ligeledes kan det være en fordel at have snust i jorden eller om ikke andet have aktivitetslegetøj i hjemmet, der fungerer perfekt som beskæftigelse for en sådan type hund, der dermed kan bruge den mentale del lidt mere og dermed lettere falde til ro. 

Sådan sørger du for den bedste aktivering til din Golden Retriever 

Det er ikke svært at implementere den rette aktivering til din Golden Retriever i løbet af hverdagen. Det handler mange gange om gode rutiner og både fysisk og mental stimulering i løbet af dagen. Du kan kombinere disse to former for aktivering på en og samme tid, ved at tage en tur ud i det fri, hvor der er mulighed for at bruge sanser og instinkter, samtidig med at der er mulighed for frit løb og eventuelt også sjove lege eller andre aktiviteter med familiemedlemmerne. Derudover kan det være en fordel at sørge for at lære din Golden Retriever sjove tricks eller generelt lydighedstræne, da det kræver at den bruger sine sanser og kloge intelligens foruden at komme ud på de aktive ture. 

Fysisk aktivering

  • Løbeture med familiemedlemmer
  • Fri leg i haven 
  • Kaste- / hente-lege

Mental aktivering 

  • Sportræning 
  • lydighed- og tricks-træning 
  • Aktiveringslegetøj

Kombineret aktivering

  • Hundeskoven 
  • Fri leg ved stranden eller i skoven 
  • Kombination af lydighed og leg i haven