Skrevt d. 27.10-2022

Gode grunde til at anskaffe sig en Golden Retriever

Golden Retrievers er en af mest populære hunderacer i Danmark. Der er derfor rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig en. Det er en nem og kærlig hunderace, som du helt sikkert vil elske. Læs med for at lære alt om den skønne Golden Retriever.

Anskaf Golden Retriever

Gode grunde til at anskaffe sig en Golden Retriever

Golden Retrievers er en af mest populære hunderacer i Danmark. Der er derfor rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig en. Det er en nem og kærlig hunderace, som du helt sikkert vil elske. Læs med for at lære alt om den skønne Golden Retriever.

Den har et mildt temperament

Hvis du leder efter en sød hund, er en Golden Retriever helt sikkert noget for dig. Det er nemlig en utrolig venlig hund. Af den grund bliver den for eksempel ofte brugt som servicehund. Den kunne aldrig finde på at gøre nogen fortræd.

Den er meget hengiven overfor andre mennesker – men især dens ejere. Den elsker at både give og få kærlighed. Det kan for eksempel være i form af et stort vådt kys eller ved at blive kløet på maven.

Den bliver ikke særlig let irriteret og er meget loyal. Det er altså ikke en hunderace, hvor der er behov for, at du skælder ud eller er stædig. Det gør den god til for eksempel førstegangsejere.

En utrolig intelligent hund

Derudover er Golden Retrieveren også meget intelligent. Den kan hurtigt regne ud, hvad der foregår og kan nemt lære nye ting. Du kan derfor lære din Golden Retriever rigtig mange forskellige ting.

Golden Retrieveren er for eksempel det, som man kalder en blødmundet hund. Det betyder, at den kan bære forskellige ting i sin mund, uden de går i stykker. Du kan derfor sagtens lære din hund at bære ting for dig. Det kan for eksempel være, at den skal hente avisen udenfor.

Dens intelligens betyder også, at den er meget opmærksom på sine omgivelser. Den kan altså hurtigt regne ud, hvor du gemmer godbidderne eller lignende. Men da Golden Retrieveren er en rigtig pleaser, laver den ikke særlig ofte ballade.

Let at opdrage

Grundet dens intelligens og behov for at behage sin ejer, er Golden Retrieveren en nem hund at opdrage. At lave ballade eller gå imod kommandoer ligger slet ikke i dens natur. Tværtimod. Den blev nemlig avlet til at være jagthund. Det ligger derfor i dens gener at være meget disciplineret.

Men bare fordi det er let at opdrage denne hunderace, betyder det altså ikke, at du ikke skal tage opdragelsen alvorligt. Det er stadigvæk vigtigt, at du yder en indsats. Det har din hund nemlig bedst af. Når du opdrager den, bliver den nemlig stimuleret mentalt, og det er en nødvendighed.

Når du opdrager din Golden Retriever, kan du især vælge at fokusere på lydighedstræning. Hvis det er kedeligt i længden, kan du også inkorporere apportering. Racen elsker at apportere, så du kan med fordel gøre det ude på gåturene eller bare hjemme i haven.

Den ideelle familiehund

Grundet Golden Retrievernes utrolig kærlige personlighed og milde væsen passer den perfekt ind i familier. Det gælder også børnefamilier. Den trives i et aktivt miljø, hvor der sker en masse spændende og sjove ting.

Den kan sagtens være sammen med børn. Den er forsigtig med dem, men vil også rigtig gerne deltage i de forskellige lege. Golden Retrieveren er nemlig også en meget legesyg hund. Det kan for eksempel være, at den vil lege fangeleg eller deltage i fodboldkampen. Den elsker nemlig bolde, som bliver kastet eller sparket til.

Aktiv Golden Retriever

En meget aktiv hund

Helt generelt så er Golden Retrieveren en meget aktiv hund. For nogle kan det måske være en god grund til ikke at anskaffe sig en Golden Retriever. Men hvis du selv er en aktiv person, vil denne hunderace passe perfekt til dig.

Den kræver rigtig meget aktivering og motion. Du bør i hvert fald gå to ture om dagen med den. De skal helst vare mindst 30 minutter hver – og gerne længere. Når hunden ikke er ude at gå, skal den helst have adgang til en stor have, hvor den kan løbe rundt.

Hunden vil rigtig gerne ud på nogle lange gåture, hvor der sker spændende ting. Tag derfor gerne en bold med på turen, så I kan lege, mens I går. Hvis du i forvejen er typen, som tager på vandreture i skoven, vil hunden elske at tage med.

Det samme gælder, hvis I som familie tager på en cykeltur eller en løbetur. Hunden vil elske at løbe ved siden af jer.  

Golden Retrieveren er en rigtig vandhund

Derudover så elsker denne hunderace også vand. Derfor vil den også nyde, hvis I går tur på stranden en gang imellem. Så kan den nemlig få lov til at lege i vandet undervejs. Du kan for eksempel kaste dens legetøj ud i vandet, så den skal ud i vandet efter det.

Golden Retrieveren er også en god svømmer. Så hvis du kender en strand, hvor der ikke kommer mange badegæster, vil den elske at svømme med dig om sommeren.

Meget kontaktsøgende

Helt generelt er denne hunderace meget social og kontaktsøgende. Så hvis du leder efter en hunderace, som vil elske at bruge tid med dig, så er denne race perfekt til dig.

Golden Retrieveren vil rigtig gerne være med til alt. Det betyder for eksempel, at den godt kan finde på at ligge ude i køkkenet, mens du laver mad.

Hvis du anskaffer dig en Golden Retriever, kan du forvente at have en hund, som er meget loyal overfor dig, og som elsker at bruge tid med dig. Du skal derfor også være opmærksom på, at den ikke tilbringer for meget tid alene. Det vil nemlig gøre den utrolig ked af det.

En relativ stille hund

Golden Retrievers gør faktisk ikke særlig ofte. Det er for mange en rigtig god grund til at anskaffe sig en Golden Retriever. Den vil nemlig ikke komme til at forstyrre naboerne eller vække børnene, når de er lagt i seng.

Det betyder dog, at det er en ret dårlig vagthund, da den ikke vil gø, når der kommer nogen på besøg – men det er i mange tilfælde en stor fordel.

Der findes selvfølgelig nogle Golden Retrievers, som gør mere end andre. Så du er altså ikke sikret en stille hund. Men den vil helt sikkert være mere stille end for eksempel en Schæfer.